Annie Leynen

Mijn ervaring met textiel was in mijn jeugd beperkt. Op mijn 30-ste begon ik met zijdeschilderen wat ik heel boeiend vond. Een 15-tal jaren later werd ik echter door het "viltvirus" gegrepen. Op een beurs zag ik enkele viltwerken en ik was er heel erg door gefascineerd. Al snel volgde ik een basiscursus en enkele workshops bij ervaren buitenlandse viltsters, deze waren een goed hulpmiddel bij mijn verdere technische ontwikkeling met het werken met wol en stoffen.

Vervolgens maakte ik kennis met eco-printen, waarin ik me verder ging verdiepen, eerst deed ik dat op eigen houtje, maar al snel volgde ik een workshop. Heel fascinerend en verrassend wat er allemaal gebeurd met de planten en verfstoffen die de natuur ons geeft

Momenteel volg ik de opleiding textiel aan de academie van Mol. Een uitgebreide opleiding waarbij alle disciplines van textiel aan bod komen.

Op aanvraag geef ik workshops vilten en eco-printen.

Mijn samenwerking met de groep TexTase, met daarin mensen die gelijkgestemde interesses hebben, geeft mij de nodige energie die ik soms nodig heb om tot een mooi eindresultaat te komen.

Het samen bespreken en evalueren van onze werken geeft een extra stimulans om verder te doen.