Lydia Bruijne

Mijn naam is Lydia Bruijne, textielkunstenaar. Ik heb mijn opleiding gevolgd aan de academie in Mechelen en heb daarna verschillende workshops gevolgd om mijn vaardigheden verder te ontwikkelen. Samen met anderen heb ik de textielgroep TexTase opgericht.

Mijn werk is kleurrijk en ik werk graag met kunststoffen zoals organza. Ik bewerk graag materialen op een manier waarvan het resultaat niet altijd van tevoren vaststaat. Dit geeft me de vrijheid om te experimenteren en nieuwe vormen en texturen te ontdekken in mijn kunstwerken.

Ik verdeel mijn tijd tussen Nederland en Spanje, waar ik deels woon. Deze twee landen inspireren mij op verschillende manieren. Ook moet ik rekening houden met het vervoer van mijn werk, daarom werk ik vaak met kleine delen die gemakkelijk te transporteren zijn.

Als textielkunstenaar ben ik altijd op zoek naar nieuwe manieren om mijn creativiteit tot uiting te brengen en te delen met anderen.

Ik ben blij dat ik deelneem aan textielgroep TexTase, dit biedt mij de mogelijkheid om regelmatig te exposeren en kan ik leren van de creativiteit van de anderen.